الهادي المشرف العام
عدد الرسائل : 1124 العمر : 66 الموقع : https://eductipaza.yoo7.com/ تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: البسبوسة السبت أبريل 11, 2009 12:24 am | |
| من اشهى انواع الحلويات الشرقية فى العالم العربى
:المقادير
200غرام سكر
300غرام سميط
50غرام جوز هند ناعم
50غرام بندق اربع لديكور
50غرام لبن كامل الدسم او كوب من الزبادى
50غرام ماء
50غرام سمن بلدى
لعمل الشربات
250غرام سكر
100غرام ماء
قليل من الفانيليا
:طريقة التحضير
اولا- يتم عمل الشربات الخاص بسق البسبوسة بعد التسوية
ثانيا - وضع السكر و الماء والسمن والجوز هند و اللبن او الزبادى ويقلب الخليط جيدأ بمعلقة خشب ثم يضاف السميط
ويوضع الخليط فى قالب مدهون بالسمن جيدأ ويفرش عليها البندق المكسر ويضغط عليها باليد
:الطهى
يوضع القالب فى الفرن عالى الحرارة اى 220 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة وبعد خروجها من الفرن يصب عليها
الشربات السابق تجهيزه وتوضع كمية الشربات حسب الرغبة[/center] | |
|